Je bekijkt nu Creëer je eigen industriële thuiswerkplek

Creëer je eigen industriële thuiswerkplek

We werken steeds vaker thuis. Ook op je thuiswerkplek moet je op een gezonde manier kunnen werken, maar dat betekent natuurlijk niet dat het er niet ook een beetje stijlvol en gezellig uit mag zien! Daarom hebben we een aantal tips voor je verzameld voor het inrichten van een stijlvolle industriële thuiswerkplek.

Een goed bureau

Het begint natuurlijk allemaal met een goed bureau. Dit is een groot meubel in je werkkamer en bepaald dus voor een groot gedeelte de sfeer. Bij een industriële stijl past een stoer houten bureau met eventueel een metalen frame. Ook kun je denken aan een bureau van steigerhout met steigerbuizen.
Het is belangrijk dat je een bureau kiest dat een voor jou passende hoogte heeft. Met een verstelbaar bureau kan je dit gemakkelijk aan je lengte aanpassen. Als je lange dagen op je thuiswerkplek doorbrengt dan is een zit-sta bureau wellicht een goed idee. Uit onderzoek blijkt namelijk dat staand werken gezonder is dan uren achter elkaar zittend werken.

De juiste stoel

Ook onmisbaar is een fijne bureaustoel. In een industriële werkkamer denk je dan al snel aan een leren stoel in de kleuren bruin of zwart. Dit soort stoelen zijn te vinden in allerlei soorten en maten.
Het belangrijkste is natuurlijk wel dat de stoel verstelbaar is en goed zit. Zo voorkom je lichamelijke klachten op de korte en lange termijn. Ga dus zeker niet de hele dag op een eetkamerstoel of krukje zitten werken!

Licht

Een werkplek moet ook licht genoeg zijn zodat je geen last krijgt van je ogen. Plaats je bureau dicht bij het raam zodat er veel daglicht naar binnen schijnt. In de winter kan het ’s ochtends en ’s avonds nogal donker zijn dus zorg ook voor goede verlichting. Er zijn heel veel stoere bureaulampen te vinden die perfect passen bij jouw industriële werkplek.

De finishing touches

Maak je industriële thuiswerkplek helemaal af door de muren een kleur te geven. Grijs, blauw of groen zijn kleuren die goed bij een industriële stijl passen. Of kies er juist voor om delen van de muur onbewerkt te laten, of ga voor een behang met een betonlook of bakstenen.
Om je werkplek nog wat gezelliger te maken kun je planten toevoegen, of een stoer kleed of dierenhuid.